U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

persbericht 30 oktober 2018 Maasdijk wil niet nog een Polenhotel!

Gepost 2018/11/01

Maasdijk wil niet nog een Polenhotel!

In twee open brieven heeft het bestuur van de Maasdijkse Belangen Vereniging zijn zorgen geuit over de komst van een mogelijk tweede arbeidsmigrantenhotel in Maasdijk. De ene brief is gericht aan het College van Burgemeester & Wethouders en gemeenteraad, de andere brief is gericht aan NL Jobs dat een hotel voor 250 personen wil realiseren. “Er zal achter de schermen hard worden gewerkt, maar voor ons is het veel te stil”, volgens de MBV. “Wij hopen dat de gemeente ondanks de mislukte poging in augustus alsnog slaagt in de opzet; het voorkomen van een tweede hotel in Maasdijk. Je merkt dat dit leeft onder de Maasdijkers, maar de stand van zaken is nu niet duidelijk. Daarom slaan wij nu op de trom.”

De Maasdijkse Belangen Vereniging voert meerdere argumenten aan waarom een tweede hotel in het dorp onwenselijk is. Het belangrijkste argument schuilt in het aantal arbeidsmigranten: Maasdijk kent 4400 inwoners, hiervan zijn er (volgens onderzoek Gemeente Westland in augustus 2018) 518 als arbeidsmigrant ingeschreven. Dit betekent 12% van de bevolking van Maasdijk. Als er nog eens 250 arbeidsmigranten bij komen, gaat het percentage richting de 20%. Een op de 5 Maasdijkers is dan een arbeidsmigrant. De leefbaarheid komt volgens de MBV hierdoor onder druk te staan; de 250 nieuwelingen zijn niet gericht op integratie, ze worden geen onderdeel van de gemeenschap. “Ook het gevoel van onveiligheid dat leeft bij de Maasdijkers, is een serieus punt van aandacht. Drank- en drugsgebruik, vernieling, vervuiling, veel te hard rijden en winkeldiefstal zijn grote punten van zorg bij ons bestuur.”

Maasdijk heeft al eerder laten zien dat er door goede samenwerking veel bereikt kan worden; het Pootje van Bram wordt gerealiseerd nadat het dorp in opstand kwam. Daarentegen bleven de windmolens in Honderdland juist weg door een storm aan kritiek. We hopen dat onze brieven serieus worden genomen door de ontvangers. Het college zit op onze lijn, daar verwachten we dus wel iets van. Mocht het tegenvallen? Dan komt het dorp weer in actie!