U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.
Milieu
 

1. Gemeente Westland

 

Melding maken

Hier kunt u terecht met al uw meldingen, vragen en verzoeken over de openbare ruimte in de gemeente Westland. U kunt denken aan losse stoeptegels, gevaarlijke verkeerssituaties, kapotte lantaarnpalen, missende poepzakjes, (parkeer)overlast of bijvoorbeeld een vernield bankje.

Op meldingen over losligg

ende tegels, gaten in wegen, onkruid en grote plassen op de weg wordt actie ondernomen wanneer er een gevaarlijke situatie is ontstaan. Bermen worden tijdens de zomerperiode gemaaid (juni t/m augustus). Het snoeiseizoen voor heesters/struiken loopt van oktober t/m maart en bomen snoeien doen we het jaar rond (hier vindt u het snoeischema (pdf, 32Kb)). Het opruimen van de bladeren wordt in de herfst doorlopend in de gehele gemeente gedaan. Het is daarom niet nodig om hier een melding voor te doen

Spoedmelding:

Bij spoedmeldingen - direct gevaar en/of ernstige overlast, waarbij gemeentelijk handelen echt niet tot morgen kan wachten – belt u met de gemeente, telefoonnummer 14 0174. Buiten kantoortijden worden online meldingen niet gelezen.

 

 

Naast het formulier op deze pagina kunt u ook een melding doen via de app Buitenbeter. De status van uw melding volgt u dan op uw smartphone. 

 

Downloaden

 

De app Buitenbeter is gratis te downloaden naar de smartphone en werkt in heel Nederland. De app is beschikbaar voor Android, Iphone, Windows Phone, Windows Mobile, Symbian en BlackBerry.

 

Hoe zorg ik voor een goede en volledige melding?

 

Stap 1: installeer de app via Playstore of Appstore en vul éénmalig jouw persoonlijke gegevens in.

 

Stap 2: maak een duidelijke foto en sla deze op voor je verder gaat (een overzichtsfoto met een herkenningspunt is beter dan een close up foto).

 

Stap 3: geef duidelijk aan waar het probleem speelt door vermelding van de straatnaam en een huisnummer of lichtmastnummer. Als dat niet aanwezig is kun je verderop bij je melding een omschrijving van de locatie toevoegen. Let op: het systeem werkt met GPS en geeft de locatie aan waar de melding wordt verstuurd. Probeer dus altijd de melding vanaf de locatie waar het
speelt te versturen.

 

Stap 4: kies het onderwerp uit de lijst.

 

Stap 5: vul een korte omschrijving in van het probleem of wat je van de gemeente verwacht. Eventueel kun je hier de locatie verduidelijken met je eigen uitleg. Houd de omschrijving kort en krachtig.

 

Stap 6: verstuur de melding.

Nu gaan wij aan de slag:

 

De melding komt direct binnen bij de gemeente. Soms vindt eerst een check plaats van de gegevens, in andere gevallen gaat de melding direct door naar de behandelaar van jouw melding. Zodra de melding op de juiste plaats is beland, gaan we kijken hoe we de melding gaan afhandelen. Na behandeling van de melding krijg je standaard de terugkoppeling op jouw smartphone. Je kunt zelf de status checken. Als je jouw mailadres hebt opgegeven, krijg je ook een terugkoppeling via de mail. Op die manier blijf je op de hoogte van de afhandeling van jouw melding.

 

Buurtschouwen

Misschien loopt u wel eens door uw buurt en denkt u, dit kan beter: Het kan gaan om het plaatsen van een paaltje om verkeer op het fietspad tegen te gaan, of een spiegel op een gevaarlijke hoek. Misschien ergert u zich wel aan een kapot bankje of een sloot met veel zwerfvuil. U heeft een idee, wens of klacht over uw buurt. Dan is het ook mogelijk om eens een keer mee te lopen met een buurtschouw.    

Samen uw buurt verkennen

Bij een buurtschouw wandelen bewoners, ondernemers, medewerkers van de gemeente en van woningbouwcorporaties samen door een buurt. Zij bespreken dan wensen, ideeën en klachten van bewoners. Een buurtschouw duurt 2 uur. Iedere maand is er een andere kern en een andere wijk aan de beurt. 

Of en wanneer er een buurtschouw in uw buurt is, leest u hier.


2. DCMR

DCMR Milieudienst Rijnmond
Parallelweg 1
3112 NA Schiedam

 

Milieumelding? 0888 333 555

 

Telefoon: 010 246 80 00
Fax: 010 246 82 83
E-mail: info@dcmr.nl

 


Hoe kan ik een melding indienen?

 

Online melding maken van milieuoverlast

 

Luchtvaart, Stank, Lawaai, Bodem, Afval, Stof, Visuele hinder, water en diversen in het Rijnmondgebied? Meld het (24 uur per dag) bij de meldkamer van de DCMR.

  • via telefoon 0888 333 555
  • via het milieuklachtenformulier (niet anoniem)via http://www.dcmr.nl/milieumeldingen/milieumelding-indienen

Welke meldingen?

U kunt bij de DCMR terecht met meldingen over:

Luchtvaart, Stank, Lawaai, Bodem, Afval, Stof, Visuele hinder, water en diverse

Volg de vragenlijst stap 1 en vervolgens stap 2, stap 3 en stap 4.

 

Welke meldingen niet?

De DCMR behandelt geen meldingen over:

  • Wij nemen niet alle overlastmeldingen aan. Dat geldt bijvoorbeeld voor alle overlast door particulieren, zoals straatraces, haardvuren en geluidoverlast door buren. In veel gevallen kunt u deze overlast melden bij uw gemeente.